2012. szeptember 24., hétfő

Séta a Winnetou földjén


Még a múlt héten történt amikor Sibeniben jártunk, hogy Brigitta elcsábított egy kis kirándulásra. Mi is a csoport tagjaivá váltunk, egy rövid túra erejéig. A buszunk délután kettőkor indult, a közelben található Krka nemzeti parkhoz. Amiről kiderült itt forgatták a Winnetou filmeket. 


Csodálatos kanyon tárult a szemem elé, amikor odaérkeztünk. Szűk szerpentinen vezetett lefelé az út, a park belsejében található vízeséshez, amit akkor volt érdekes, amikor szembe is jött egy busz. Természetesen ezek a sofőrök tudják a dolgukat, s csak nekem tűnt annyira szöknek, némi tolatás után megoldódott a probléma s mehettünk tovább a park közepén található parkolóhoz.
Ahonnan természetesen gyalog folytattuk utunkat tovább. Kristálytiszta vízben megszámlálhatatlan mennyiségű halacska úszkált. Ancsi jutott eszembe, hogy mekkora horgászatot csaphatnánk itt. Talán nagyobb halakat is foghatnánk, mint, a Makádi tóban.

A csoportvezetőnk nem aprózta el a dolgot, többen szívrohamban elhunytak. Velem az élen. A több méteres szinteltolásos sétát, amit az a pár fiatal a sor végén kullogva, lihegve alig élt túl, vidáman szinte szaladva teljesítette. Ami annyira nem zavart, csak alig volt fiatal. Így a sok idős ember, hasonló véleményen volt vele. Szép – szép, de nem lehetne lassabban? A vízesés fantasztikus, gyönyörű látvány. Remélem, azért az a pár fotó vissza tudja adni valamelyest.